Gurmáni milují středomořskou klasiku, oblíbí si i lanýže
Narozeniny nebo svátek, popřejte dobrou chuť
Objevování nového, to je jiskra v oku odvážných lidí. Samozřejmě, dárek ze středomořského regionu k tomu dokonale zapadá, protože na našich stolech ještě není tak zdomácnělý, aby jej důvěrně znal úplně každý. Balsamico je evergreen všech, kteří dbají o zdravou výživu a není jim také cizí italská kuchyně, balzamikový ocet dochutí řadu různých specialit – mimo jiné se dobře páruje se saláty a marinádami, obecně je ideální pro studenou kuchyni, neboť tepelné zpracování by mu bohužel uškodilo. Dlouhé roky čeká v dubových sudech na svou příležitost, podobně jako whisky nebo víno a nakonec, je třeba dodat, že balsamico není nic jiného než klasický vinný ocet. Ten je v Itálii doma už od středověkých dob a za tu dobu byl doveden takřka k dokonalosti. Sami jej ochutnejte a uvidíte!
Publikováno: 24. 02. 2021
Kategorie: Praktický rádce